Politika privatnosti

1. OPŠTE

ReveriZaVjencanje.com (u daljem tekstu: “mi”, “nas”, “naš”), poštuje Vašu privatnost i Vaše lične podatke. Na taj način poštujemo primjenjive odredbe o zaštiti, obradi i povjerljivosti ličnih podataka, kao i sigurnosti podataka, a posebno Zakonom o zaštiti podataka, Opštom odredbom o zaštiti podataka (“GDPR”) i Zakonom o telekomunikacijama.

Zadovoljstvo nam je što posjećujete našu web stranicu i da ste zainteresovani za naše proizvode.  Zaštitu Vaših ličnih podataka ozbiljno shvatamo. Želimo da se osjećate ugodno i sigurno kada posjetite naše internet stranice. Mi sa ličnim podacima postupamo u skladu sa propisima o zaštiti ličnih podataka. 

Naše web stranice mogu sadržavati veze na web stranice drugih davatelja usluga koje nisu obuhvaćene ovom izjavom o zaštiti ličnih podataka. Svrha i opseg prikupljanja podataka, kao i daljna obrada i korištenje Vaših ličnih podataka pripadaju u odgovornost nadležnih operatera. Detalje potražite u njihovim informacijama o zaštiti ličnih podataka.

U daljem tekstu obavijestićemo Vas koje lične podatke možemo prikupljati i u koje svrhe se oni mogu obrađivati tokom Vaše posjete i korištenja naše web stranice www.reverizavjencanje.com (“web-stranica”).

2. ŠTA SU LIČNI PODACI?

Lični podaci su informacije koje se mogu koristiti samostalno ili sa drugim informacijama, kako bi se identifikovala fizička ili pravna osoba (npr. ime i prezime, e-pošta ili IP adresa).

3. PRIKUPLJANJE LIČNIH PODATAKA TOKOM INFORMATIVNOG KORIŠTENJA

Tokom samo informativne upotrebe web stranice, ne prikupljamo nikakve podatke, osim sa informacijama sa kojima Vaš preglednik komunicira kako bi omogućio Vašu posjetu web stranici.

Ti podaci su kako slijedi:
IP adresa
Datum i vrijeme zahtjeva
Razlike u vremenskoj zoni u poređenju s Greenwich Mean Time (GMT)
Sadržaj zahtjeva (određena strana)
Status pristupa/HTTP šifra statusa
Količina podataka prenesena u svakom pojedinom slučaju
Web stranica sa koje dolazi zahtjev
Preglednik
Operativni sistem i njegov interfejs
Jezik i verzija software preglednika

Ostali lični podaci prikupljaju se i koriste isključivo uz Vaš pristanak (npr. za slanje newslettera ili informacija o događajima) i u onoj mjeri u kojoj je to potrebno. Svoju izjavu o saglasnosti možete povući u bilo kojem trenutku i sa učinkom u budućnosti (npr. e-poštom na [email protected]).

4. KAKO KORISTIMO VAŠE INFORMACIJE?

U slučaju da nas kontaktirate, uključujući sve identifikovane objekte i distributere, putem e-pošte ili obrasca za kontakt, sačuvaćemo Vašu e-mail adresu i, ako je navedeno, Vaše ime i telefonski broj kako bismo mogli odgovoriti na Vaša pitanja.

Prikupljene dnevne datoteke koriste se samo za statističke procjene u prikupljenom obliku u svrhu rada, sigurnosti i optimizacije web stranice (prevladavajući legitimni interesi).

(1) Ova web stranica koristi Google Analytics, web-analitika koju pruža Google, Inc. (“Google”). Google Analytics koristi “kolačiće,” a to su tekstualne datoteke koje se postavljaju na Vaš računar kako bi pomogle web stranici da analizira kako korisnici upotrebljavaju web stranicu. Informacije generisane kolačićima o Vašoj upotrebi  (uključujući Vašu IP adresu), Google će prenjeti i sačuvati na serverima u Sjedinjenim Državama. U slučaju aktiviranja IP anonimizacije, Google će sakriti/anonimizirati zadnji oktet IP adrese za države članice Europske unije, kao i druge strane potpisnice Ugovora o Europskom ekonomskom prostoru. Samo u vanrednim slučajevima Google poslužitelji šalju i skraćuju punu IP adresu u SAD-u. U ime web stranice pružatelja usluga, Google će koristiti ove informacije u svrhu vrednovanja Vaše upotrebe web stranice, izradom izvještaja o aktivnosti web stranice za web stranicu operatere i pružanjem drugih usluga koje se tiču web stranice aktivnosti i korištenja interneta web stranice operatera.

(2) Google neće povezivati Vašu IP adresu sa bilo kojim drugim podacima koje posjeduje Google.

(3) Možete odbiti korištenje kolačića odabirom odgovarajuće postavke na Vašem pregledniku. Međutim, molimo da imate u vidu da ako to učinite, da možda nećete moći koristiti punu funkcionalnost ove web stranice.

(4) Također, možete spriječiti Google da prikuplja i koristi podatke generirane pomoću kolačića, a koji se odnose na Vašu upotrebu web stranice (uključujući kolačiće i IP adresu), kao i obrade podataka od strane Google-a preuzimanjem i instaliranjem dodatnih komponenti preglednika koje su dostupne na adresi https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB

(5) Ova web stranica koristi Google Analytics sa oznakom tipa datoteke “_anonymiseIp()”. IP adrese su skraćene prije daljnje obrade, isključujući direktne reference na osobe. 

(6) Korištenje sistema Google Tag Manager (menadžer oznaka):

Google Tag Manager je sistem pomoću kojeg trgovci mogu administrirati web stranice korištenjem interfejsa. Tool Tag Manager, koji implementira oznake, je domena bez kolačića i sam ne prikuplja podatke koji identifikuju lične podatke. Ovaj alat omogućuje izdavanje drugih oznaka koje mogu same prikupljati podatke. Google Tag Manager ne pristupa ovim podacima. Ako dođe do deaktivacije na nivou domena ili kolačića, ostaje na snazi za sve oznake za praćenje koje su implementirane preko Google Tag Manager.

(7) Korištenje MailChimp

Što se tiče aktivnosti obrade podataka u e-mail marketingu, koristimo MailChimp kako bismo Vam poslali informacije o novim proizvodima, posebne ponude ili pozivnice. Oni se nalaze izvan EU i skladište podatke koje mi osiguravamo i analiziraju reakciju (ponašanje). Prijenos podataka se bazira na elektronskom ugovoru u skladu sa standardnim klauzulama EU ugovora. Ovdje se nalaze Terms of Use (Uslovi korištenja) i Privacy Policy of MailChimp (MailChimp politika zaštite privatnosti). 

Svako daljnje korištenje Vaših ličnih podataka podliježe isključivo Vašoj suglasnosti.

5. KOLAČIĆI

Kolačići se takođe pohranjuju na Vašem računaru dok koristite web stranicu. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem hard disku u kombinaciji s preglednikom koji koristite i putem kojeg određene informacije teku do subjekta postavljanjem kolačića (mi, u ovom slučaju). Kolačići ne mogu izvršavati programe niti prenijeti viruse na Vaše računalo. Njihova svrha je da svoje prisustvo na internetu što više prilagode korisniku i učine ga efikasnijim.

 6. DA LI DIJELIMO VAŠE INFORMACIJE SA DRUGIMA?

Nećemo dijeliti Vaše lične podatke prikupljene tokom korištenja web stranice s drugima, osim ako to nije potrebno za ispunjavanje naših obveza ili ako se to ne zahtjeva da bi se postupilo u skladu sa važećim zakonima / zahtjevima državnih tijela.

7. KAKO ŠTITIMO LIČNE PODATKE?

Radimo sve što je u našoj moći kako bi Vaša posjeta našem sajtu i njegovoj upotrebi bio što sigurniji. Primjenjujemo najnovije tehničke mjere kako bi se osigurala sigurnost podataka, a posebno zaštita Vaših ličnih podataka od rizika tokom prenosa podataka i pristupa informacijama treće strane. Sve ove mjere su ažurirane u odgovarajućoj mjeri i odgovaraju trenutnom stanju tehnologije.

9. VAŠA PRAVA

U skladu s GDPR, imate pravo pristupa, ispravljanja, brisanja, ograničenja obrade i prenosivosti podataka, kao i pravo na prigovor.

U svakom trenutku imate pravo zatražiti informacije o Vašim podacima koji su pohranjeni kod nas, podatke o porijeklu informacija, primaocima ili kategorijama primaoca kojima su informacije proslijeđene, te informacije o svrsi pohrane. Molimo da uputite sve zahtjeve za informacijama, upite o podacima ili pritužbama vezano za obradu podataka, na e-mail adresu: [email protected].

Takođe možete povući izjavu o suglasnosti u bilo koje vrijeme, bez navođenja razloga, kako biste spriječili daljnju obradu Vaših ličnih podataka prikupljenih i korištenih na temelju izjave o saglasnosti.

10. SKLADIŠTENJE PODATAKA

Vaši će podaci biti izbrisani na kraju sedme godine. Podaci prikupljeni za marketinške aktivnosti bit će korišteni tri godine i bit će izbrisani zauvijek. Ako Vaši lični podaci više nisu potrebni, bit će izbrisani u našim sustavima i dokumentaciji ili će biti podložni anonimizaciji kako bi izbjegli vašu identifikaciju.

11. ZAVRŠNE ODREDBE

U skladu s daljnjim razvojem Interneta, nastavićemo sa usklađivanjem svoje politike zaštite privatnosti u skladu s tim.

Pravovremeno ćemo objavljivati promjene u tom smislu na našoj web stranici. Dakle, trebali bi redovno posjećivati našu web stranicu i informisati se o trenutnoj verziji politike zaštite privatnosti.

Scroll to Top